Ateljee — Tutu Studio Borealis

Tutu Studio Borealis (est. 2017) on neljän sisaruksen perustama tutuateljee, joka keskittyy baletin esiintymisasujen valmistamiseen tanssijoille ympäri maailmaa. Tutujamme on nähty monilla näyttämöillä muun muassa New Yorkissa, Pariisissa ja Australiassa. Asuistamme heijastuu skandinaavinen minimalismi yhdistettynä klassiseen eleganssiin. Valmistamme asut itse kotistudiollamme Helsingissä.

Meistä

Aloitimme tutujen tekemisen nuorina, kun halusimme pukea upeita asuja omiin balettiesityksiimme. Balettikoulumme asuvarastossa ei ollut ainuttakaan tutua, ja vanhemmillamme ei ollut varaa ostaa meille omia. Päätimme opetella tekemään tutun itse, olimmehan aina olleet näppäriä ompelussa. Muutaman yrityksen ja erehdyksen jälkeen saimme luotua ihka oikean balettitutun. Se vei mukanaan, ja pian lapsuudenkotimme pursosi käsin tehtyjä ihanuuksia. Vuosien vieriessä kädentaitomme ja tekniikkamme hioutuivat, ja aloimme löytämään oman tyylimme tehdä tutuja. Silloin päätimme ottaa rohkean askeleen ja perustaa oman tutuateljeen. Aluksi se kantoi nimeä Nikula Tutu Atelier oman sukunimemme mukaan, mutta pian päätimme vaihtaa nimen modernimpaan, skandinaavista tyyliämme heijastavaan Tutu Studio Borealikseen.

Tällä hetkellä tanssimme edelleen balettia ja ompelemme toisillemme tutuja. Osa meistä on opiskellut tanssijan ammattiin, osa tanssii omaksi ilokseen. Tutujen tekeminen on myös kirvoittanut meissä innostuksen tekstiilialaa kohtaan, ja osa meistä opiskeleekin puvustusta ja vaatesuunnittelua. Päätoimisen opiskelun takia toimintamme on sivutoimista, ja pikemminkin intohimo kuin työ.

Perustimme Tutu Suomen luodaksemme suomalaisille tanssijoille mahdollisuuksia loistaa lavalla. Nuoruudestamme tiedämme, ettei balettitutulla tanssiminen ole itsestäänselvyys, ovathan niiden hintalaput aika korkealla ja tutuompelun osaajat harvassa. Tutujen vuokraus onkin paitsi taloudellinen myös ekologinen ja helppo ratkaisu, jota suosittelemme kaikille, olit sitten aloittelija, tavoitteellinen harrastaja tai ammattilainen. Tässä työssä iloitsemme eniten siitä, kun saamme nähdä luomuksemme tanssijan päällä lavavalojen loisteessa.